Beyerdynamic DT 1990 Pro 250 Ohm hoofdtelefoon

Ben je op zoek naar een van de beste hoofdtelefoons die je kunt gebruiken voor in de studio? Hoewel de meeste koptelefoons worden gebruikt voor het luisteren naar muziek op recreatief niveau is het ook goed mogelijk om een koptelefoon aan te schaffen waarmee je in de studio kunt duiken. Een voorbeeld hiervan is de Beyerdynamic DT 1990 Pro 250 Ohm. Deze kwalitatieve hoofdtelefoon van Beyerdynamic is gemaakt voor de studio. Wil je weten of dit model de goede keuze is voor jou? Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om een eigen oordeel te kunnen geven.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

Beyerdynamic DT 1990 Pro 250 OhmBeyerdynamic DT 1990 Pro 250 Ohm

De Beyerdynamic DT 1990 Pro 250 Ohm is een zeer goede maar ook dure koptelefoon waar vooral aandacht geschonken is aan de geluidskwaliteit. En de kwaliteit van het geluid is hoog, mede vanwege het brede frequentiebereik van 5 tot 40.000 Hertz. Hierdoor kun je de lage en de hoge tonen zeer helder en gedetailleerd horen. Dit is dan ook precies wat je nodig hebt wanneer je in de studio aan je eigen nummer werkt of gewoon lekker aan het luisteren bent. Het toestel is niet geschikt voor mobiele apparaten en is daardoor speciaal gemaakt voor professioneel gebruik.

In de doos

  • Beyerdynamic DT 1990 Pro 250 Ohm
  • 6,3 mm adapter
  • Beschermhoes

Installatie van de Beyerdynamic DT 1990 Pro 250 Ohm

De Beyerdynamic DT 1990 Pro 250 Ohm is een bedraad model en dat betekent dat je hem via een kabel op het gewenste apparatuur kunt aansluiten. Wanneer je dit hebt gedaan kun je de hoofdtelefoon optimaal gaan gebruiken zonder enige onderbreking.

Technische specificaties

  • Type oorkussen: over ear
  • Type stroomvoorziening: kabel
  • Materiaal: kunststof, metaal, textiel
  • Gewicht: 370 gram
  • Kleur: zwart

Bediening en onderhoud

Hoe bedien je de Beyerdynamic DT 1990 Pro 250 Ohm? Deze Beyerdynamic hoofdtelefoon heeft een kabel zonder afstandsbediening en dat betekent dat je de muziek niet kunt regelen via je hoofdtelefoon. Dit zul je dus moeten doen via de apparatuur waar je de hoofdtelefoon aan verbonden hebt in de studio. Het toestel wordt geleverd met een beschermhoes en dat betekent dat je deze hoofdtelefoon na gebruik altijd gemakkelijk kunt opbergen. Zo weet je zeker dat je koptelefoon langer mooi blijft en dat je er nog langer van kunt profiteren. Het is daarnaast ook aan te raden om de kabel van de hoofdtelefoon na gebruik losjes op te rollen om zo kabelbreuk te voorkomen.

Voor- en nadelen

De Beyerdynamic DT 1990 Pro 250 Ohm heeft een aantal voordelen, vooral op professioneel gebied. Zo heeft de hoofdtelefoon een open klankkast: dit zorgt ervoor dat de muziek ruimtelijk en natuurgetrouw klinkt. Verder is ook het brede frequentiebereik een voordeel: hoge en lage tonen worden zeer gedetailleerd en helder weergegeven. Het lichtgewicht en stevig ontwerp van deze hoofdtelefoon met uitstekende geluidskwaliteit bieden nog een voordeel: de oorkussens vormen zich naar je oren waardoor je de koptelefoon lange tijd achter elkaar kunt dragen. Een nadeel van deze goede bedrade hoofdtelefoon is dat dit model minder geschikt is wanneer je deze voor recreatief gebruik wilt gaan aanschaffen. De impedantie van 250 Ohm maakt deze koptelefoon niet geschikt voor mobiele apparaten.

Conclusie

De Beyerdynamic DT 1990 Pro 250 Ohm is een uitstekende keuze wanneer je regelmatig in de studio te vinden bent om aan je eigen nummers te werken. Het geluid klinkt helder en gedetailleerd, waardoor jij je muziek tot in de puntjes kunt perfectioneren. De prijs-kwaliteit van deze koptelefoon van Beyerdynamic is daarnaast ook zeker in orde. Met recht een van de beste koptelefoons voor in de studio.