Beyerdynamic Amiron Wireless hoofdtelefoon

Een goede koptelefoon moet aan een aantal zaken voldoen. Zo moet de hoofdtelefoon in de eerste plaats goed geluid bieden. Daarnaast is ook het draagcomfort belangrijk: het is prettig als je de koptelefoon lange tijd achter elkaar kunt dragen. Tot slot is het ook wel zo prettig als je gebruik kunt maken van diverse extra functies. Een van de hoofdtelefoons die aan deze vraag voldoet is de Beyerdynamic Amiron Wireless. Deze hoofdtelefoon van Beyerdynamic biedt jou de mogelijkheid om altijd en overal je muziek te streamen. Lees hier alle voor- en nadelen van deze koptelefoon en ontdek of dit model ook iets voor jou is.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

Beyerdynamic Amiron Wireless

Beyerdynamic Amiron Wireless

De Beyerdynamic Amiron Wireless behoort tot de duurste hoofdtelefoons in het complete online assortiment. Het is dan ook logisch dat je wilt weten wat je voor je geld krijgt en of de prijs-kwaliteitverhouding in orde is. Bij dit draadloze toestel ben je in ieder geval verzekerd van een goede geluidsweergave. Dit komt onder andere door het brede frequentiebereik. Veel andere gebruikers zijn hier dan ook enorm enthousiast over. Het stevige ontwerp met zachte oorkussens zorgen ervoor dat jij de hoofdtelefoon lange tijd achter elkaar kunt blijven dragen.

In de doos

  • Beyerdynamic Amiron Wireless
  • Usb C oplaadkabel
  • Audiokabel 3,5 mm
  • Hardcase
  • Handleiding

Installatie van de Beyerdynamic Amiron Wireless

De Beyerdynamic Amiron Wireless is een bluetooth model en dat betekent dat je eerst een bluetooth verbinding moet maken met je smartphone of tablet, voordat je gebruik kunt maken van de hoofdtelefoon.

Technische specificaties

  • Type oorkussen: over ear
  • Type stroomvoorziening: accu/batterij
  • Materiaal: kunststof
  • Gewicht: 380 gram
  • Kleur: zwart/grijs

Bediening en onderhoud

De Beyerdynamic koptelefoon heeft een vrij eenvoudige bediening. Zo is het mogelijk om de muziek te regelen via de afstandsbediening of de touchpad op de oorschelp. Daarnaast kun je ook de meegeleverde audiokabel gebruiken wanneer je batterij op is. Op deze manier is het toch mogelijk om verder te luisteren. Verder hoef je niet veel aan de ze draadloze koptelefoon van Beyerdynamic te doen op het gebied van onderhoud. Deze hoofdtelefoon wordt geleverd met een hardcase waar je hem in kunt opbergen na gebruik. Dit is dan ook zeker aan te raden, omdat je op deze manier kiest voor een veilige plek. Zorg er ook voor dat je de kabel losjes oprolt na gebruik om zo kabelbreuk te voorkomen.

Voor- en nadelen

Een groot voordeel van de Beyerdynamic Amiron Wireless is dat de geluidskwaliteit zeer goed is. Dit komt onder andere door het brede frequentiebereik van 5 tot 40.000 Hertz. Daarnaast is ook draadloos streamen mogelijk in een hoge kwaliteit: dit wordt mogelijk gemaakt door het Bluetooth profiel aptX. Een ander voordeel is de lange batterijduur van 30 uur. Dit betekent dat je deze goede bluetooth koptelefoon maar weinig op hoeft te laden. Het apparaat lijkt vrijwel over alle belangrijke functies te beschikken, maar er ontbreekt er één: noise cancelling. Daarnaast is ook de prijs zeer hoog en maakt het een van de duurste koptelefoons van dit moment.

Conclusie

De Beyerdynamic Amiron Wireless is een veelzijdige hoofdtelefoon met vrijwel alles erop en eraan. De prijs ligt erg hoog en daarom mag je ook veel verwachten van dit model. En het model maakt deze verwachtingen ook waar, met name op het gebied van geluidskwaliteit en de gepersonaliseerde geluidsweergave. De hoofdtelefoon beschikt niet over noise cancelling en dat kan voor jou een mogelijk nadeel zijn.