Beyerdynamic Amiron Home hoofdtelefoon

Wanneer je thuis altijd wilt kunnen genieten van je favoriete muziek, is het wellicht een idee om de Beyerdynamic Amiron Home aan te schaffen. Met deze hoofdtelefoon kies je voor een model uit de hogere prijsklasse. Je wilt dan natuurlijk weten of dit toestel het geld waard is en wat je precies krijgt. Hier lees je dan ook alle belangrijke informatie over deze hoofdtelefoon en kun je zelf een conclusie trekken. Zo weet jij of deze koptelefoon van Beyerdynamic voor jou een goede keuze is in je zoektocht naar een nieuwe koptelefoon voor thuis.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

Beyerdynamic Amiron Home

Deze Beyerdynamic Amiron Home is, zoals de naam al doet vermoeden, geschikt voor thuis. Dit betekent dat je thuis volop kunt gaan genieten van een natuurgetrouw en ruimtelijk geluid dat wordt geproduceerd door de open klankkast in de hoofdtelefoon. Het bedrade toestel zorgt ervoor dat het voelt alsof je bij een concert aanwezig bent zodra je de koptelefoon op je oren zet.

In de doos

  • Beyerdynamic Amiron Home
  • 6,3 mm adapter
  • Hardcase

Installatie van de Beyerdynamic Amiron Home

Om de Beyerdynamic Amiron Home te kunnen gebruiken, is het nodig om deze aan te sluiten aan een van de apparaten die je wilt gaan gebruiken. Hiervoor heb je een kabel nodig en deze krijg je er standaard bijgeleverd.

Technische specificatiesBeyerdynamic Amiron Home

  • Type oorkussen: over ear
  • Type stroomvoorziening: kabel
  • Materiaal: kunststof
  • Gewicht: 340 gram
  • Kleur: zwart/grijs

Bediening en onderhoud

De Beyerdynamic koptelefoon bedien je via het apparaat waar de koptelefoon op is aangesloten. Helaas heeft de kabel van de hoofdtelefoon geen afstandsbediening en ook de koptelefoon zelf heeft geen fysieke knoppen of touchpad waar je het geluid op kunt regelen. De hoofdtelefoon wordt verder geleverd met een hardcase als accessoire. Hier kun je de hoofdtelefoon na gebruik dan ook in opbergen. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je toestel goed beschermd is en dus minder risico loopt op beschadigingen. Verder is het goed om de kabel niet al te strak gespannen te houden en om deze na gebruik losjes op te rollen. Op deze manier voorkom je kabelbreuk.

Voor- en nadelen

De Beyerdynamic Amiron Home is een van de beste over ear koptelefoons en heeft een aantal voordelen. Onder andere de open klankkast zorgt ervoor dat de muziek ruimtelijk en natuurgetrouw klinkt, alsof je aanwezig bent bij een concert. Daarnaast heeft de koptelefoon een frequentiebereik van 5 tot 40.000 Hertz. Dit zorgt ervoor dat zowel lage als hoge tonen goed worden weergegeven: je hoort veel detail in de muziek en hierdoor wordt de beleving nog beter. Verder is het ontwerp van de oorkussens ruim en voelen ze zacht aan. Door dit ontwerp luister je urenlang naar je favoriete muziek zonder dat je last krijgt van je oren. Een nadeel van het toestel is dat deze hoofdtelefoon niet gebruikt kan worden op mobiele apparaten. Dit komt door de impedantie van 250 Ohm.

Conclusie

De Beyerdynamic Amiron Home is een zeer geavanceerde hoofdtelefoon voor thuis. Je kunt de hoofdtelefoon onder andere aansluiten op je tv om zo het geluid nog beter te horen. Verder is het goed om te weten dat de koptelefoon niet geschikt is voor mobiele apparaten. Voor thuis is deze koptelefoon echter een uitstekende keuze.