Beste sport oordopjes Top 3

Wanneer je regelmatig in de sportschool te vinden bent, is het niet alleen fijn om naar je eigen muziek te kunnen luisteren, maar ook dat je weet dat jouw oordopjes waterbestendig zijn. Verder moeten de oordopjes goed zitten zodat je er tijdens je training geen last van hebt. Er worden dan ook steeds meer oordopjes gepresenteerd die niet alleen goed zitten en het perfecte geluid voortbrengen, maar ook makkelijk te koppelen zijn aan je smartphone en niet in de weg zitten tijdens het trainen. Hier vind je dan ook de beste sport oordopjes Top 3 en kun je ze onderling oordopjes vergelijken om tot de beste keuze te komen.

De beste sport oordopjes zijn niet alleen geselecteerd vanwege het beste geluid, maar ook het draagcomfort speelt een belangrijke rol. Het is dan ook vaak zo dat sporters kiezen voor draadloze oordopjes zoals bijvoorbeeld de Plantronics Backbeat Fit 3100. Deze oordopjes hebben geen snoer en zitten daardoor ook niet in de weg. Draadloze sport oordoppen moeten daarnaast ook lekker zitten: de juiste pasvorm vinden is daarom erg belangrijk. Verder zijn sport oordopjes ook ideaal wanneer ze waterbestendig zijn. Zweten in de sportschool hindert niet: je kunt gewoon door sporten zonder dat dit invloed heeft op de levensduur van je oordopjes. Hetzelfde geldt voor hardlopen of buiten sporten in de regen. Dit is de sport oordopjes Top 3:

Oordopjes kopen?

Bekijk en bestel direct de beste sport oordopjes

1: Apple Airpods Pro

Beste sport oordopjes - Apple AirPods ProOok op het gebied van sport oordopjes scoren de Apple Airpods Pro hoog. Deze oordopjes hebben niet alleen een strak en modern design, maar zijn daarnaast ook uitgerust met tal van handige functies waardoor je je volledig kunt focussen op het sporten. Een van de belangrijkste veranderingen ten opzichte van de voorganger, de Apple Airpods 2, is dat ze volledig waterdicht zijn. Dit betekent dat je ze met sporten zeer goed kunt gebruiken en daarnaast zullen de Apple oordopjes ook in de regen of in andere natte weersomstandigheden ook goed blijven functioneren. Een andere veranderingen is de optie voor noise cancelling.

Met de noise cancelling functie op de Apple Airpods Pro scoren deze oordoppen ook in de sportcategorie zeer hoog. Je hebt met deze oordopjes de mogelijkheid om omgevingsgeluiden te dempen. Dit betekent dat je de muziek die gedraaid wordt in de sportschool niet meer door je eigen muziek heen hoort. Daarnaast kun je ook tijdens het hardlopen in een rustige omgeving van je eigen muziek genieten zonder ruis. Ren je door de stad of een andere drukke plek met verkeer? Dan kun je overschakelen naar de transparantie modus om toch veilig te kunnen deelnemen aan het verkeer. Zijn je oortjes leeg net voordat je wilt gaan sporten? Na 5 minuten in de oplaadcase kunnen ze weer een vol uur mee. De belangrijkste informatie op een rij:

  • Waterbestendig en dus ook bestand tegen zweet
  • Met noise cancelling kun je omgevingsgeluiden dempen
  • Snel opladen in 5 minuten

2: Jabra Elite 75t Titanium

Jabra Elite 75t Titanium ZwartDe tweede plek voor sport oordopjes gaat naar de Jabra Elite 75t Titanium. Deze draadloze oordopjes worden veel gekozen door sporters. En dat is niet alleen omdat de oordopjes waterbestendig zijn. Een ander groot voordeel van deze volledig draadloze oordoppen is dat een hoog draagcomfort hebben en dat ook de geluidskwaliteit zeer goed is. Dit betekent dat je in de sportschool of daarbuiten altijd kunt profiteren van muziek met het beste geluid. Daarnaast zitten de Jabra Elite 75t Titanium oortjes lekker en kun je zonder enige hindernis aan je set of hardlooproute beginnen.

Jabra heeft jarenlange ervaring op het gebied van geluid en met de Jabra Elite 75t Titanium brengen zijn dan ook een set oordopjes op de markt die op meerdere vlakken tot de top behoort. En ook voor sporters zijn deze Jabra Elite 75t Titanium oordopjes een prima keuze. Ze zijn 20% kleiner dan de voorganger, de Jabra Elite 65t. Hierdoor is het draagcomfort nog meer vooruit gegaan en kun je met de meegeleverde oordopjes altijd de juiste pasvorm vinden. De batterijduur van deze Jabra oordopjes is ook indrukwekkend: de bluetooth oordoppen gaan maar liefst 7,5 uur mee. Ook de oplaadcase heeft een lange batterijduur van 20,5 uur. De belangrijkste informatie op een rij:

  • Verbeterd draagcomfort en een goede pasvorm
  • Lange batterijduur
  • Waterbestendig

3: AfterShokz Aeropex

AfterShokz AeropexDe derde plaats in de Top 3 gaat naar de AfterShokz Aeropex. Deze oordopjes van AfterShokz zijn niet alleen geschikt voor hardlopers, maar ook wanneer je regelmatig in de sportschool te vinden bent. De AfterShokz Aeropex oordopjes zijn voorzien van een handige Bone Conduction Technology. Dit betekent dat je zowel muziek als omgevingsgeluid hoort. Wanneer je regelmatig gaat hardlopen kun je met deze oortjes ook veilig deelnemen aan het verkeer. Deze oordopjes zijn ook handig voor sporters omdat ze waterbestendig zijn. Water en zweet hebben geen invloed op de geluidskwaliteit van je oordoppen. Wordt je onder het sporten gebeld? De ruisonderdrukkende microfoons in de oordopjes zorgen ervoor dat je goed verstaanbaar bent.

Het design van de AfterShokz Aeropex is daarnaast ook handig voor sporters. De oordopjes zijn door middel van een korte nekband met elkaar verbonden. Deze band zit achter de nek wanneer de AfterShokz Aeropex oordopjes gedragen worden. Je hebt hierdoor tijdens het sporten geen last van snoertjes die in de weg zitten. Je kunt de AfterShokz Aeropex gemakkelijk en veilig opbergen in het daarvoor bestemde tasje dat standaard meegeleverd wordt. De belangrijkste informatie op een rij:

  • AfterShokz Aeropex oordopjes zijn waterbestendig
  • De oordopjes hebben een speciale technologie voor het meekrijgen van omgevingsgeluid
  • Bellen met de AfterShokz Aeropex is goed mogelijk dankzij de ruisonderdrukkende microfoon

De beste sport oordopjes vinden en vergelijken

Wanneer je op zoek bent naar goede sport oordopjes heb je de keuze uit een ruim assortiment. Het is dan ook goed om voor jezelf helder te hebben wat je persoonlijke wensen zijn als het gaat om oordoppen. Wil je volledig kunnen focussen in de sportschool, dan kun je kiezen voor oordopjes met noise cancelling. Wil je het liefst alert blijven op je omgeving tijdens het hardlopen? Dan kun je kiezen voor goede oordopjes die ook omgevingsgeluiden laten doorkomen dankzij speciale trillingen richting het oor. Zet al je wensen op een rij en vergelijk de verschillende sport oordopjes hierop. Kijk ook eens bij de best geteste oordopjes!