Beste over ear koptelefoon Top 3 van dit moment

Als je op zoek gaat naar een nieuwe koptelefoon, zijn er diverse keuzes die je dient te maken. Zo kun je kiezen tussen koptelefoons met draad en draadloze varianten, terwijl je ook een koptelefoon met noise cancelling functies kunt kopen als je geen last meer wilt hebben van geluiden uit je omgeving. Daarnaast dien je een keuze te maken op het gebied van de oorkussens. Deze kunnen on ear zijn, maar ook over ear koptelefoons zijn zeer geliefd onder de Nederlandse consument. Over het algemeen zitten de over ear hoofdtelefoons het meest comfortabel. Wil jij ook een dergelijke variant aanschaffen? Ter inspiratie kun je hieronder onze beste over ear koptelefoon Top 3 van dit moment bekijken.

Bekijk en bestel direct de beste hoofdtelefoons

Nummer 1: Sony WH-1000XM3Beste over ear koptelefoon - Sony WH-1000XM3

In menig Top 3 die we opstellen is er een plekje gereserveerd voor de Sony WH-1000XM3. Niet alleen is het één van beste noise cancelling koptelefoons, maar het is tevens één van de beste draadloze varianten. Eigenlijk kunnen we simpelweg stellen dat het één van de beste koptelefoons van dit moment is. Dat is opvallend, want het is niet eens de duurste variant uit het ruime aanbod van Sony. Vaak is er een link tussen prijs en kwaliteit, maar de Sony WH-1000XM3 hoofdtelefoon weet het voor elkaar te krijgen om hoge kwaliteit te leveren tegen een scherpe prijs.

Afwerking en mogelijkheden

De Sony WH-1000XM3 koptelefoon is ontwikkeld door één van de grootste merken van dit moment. Sony associeer je misschien met video gaming consoles en videoproducten, maar ook op het gebied van audioproducten doet dit merk het al jaren goed. Zowel oordopjes als koptelefoons zijn binnen het assortiment van dit merk te vinden. De Sony WH-1000XM3 is één van de meest geliefde voorbeelden hiervan. Niet alleen levert dit model een hoge geluidskwaliteit af, maar deze koptelefoon is tevens bijzonder fijn om te dragen. Bovendien is deze variant ook nog eens stijlvol afgewerkt.

Bediening en gebruik

Deze Sony koptelefoon is geheel draadloos, dus je hebt geen gedoe meer met draden die in de weg zitten of in de knoop raken. Bovendien heb je meer bewegingsvrijheid dan ooit. Om een verbinding te maken met je geluidsdrager naar keuze, wordt gebruik gemaakt van Bluetooth. Je draagt de oorkussens over ear. In de meegeleverde hardcase kun je deze hoofdtelefoon altijd veilig opbergen. Je kunt gebruik maken van actieve noise cancelling om omgevingsgeluiden en ruis weg te filteren. Via de app kun je Smart Listening inschakelen, waarmee de mate van noise cancelling aangepast wordt op jouw activiteiten. Misschien is dit dus wel de beste over ear koptelefoon voor jou!

Belangrijkste kenmerken van de Sony WH – 1000XM3 Zwart

 • Type oorkussen: over ear
 • Noise cancelling: ja
 • Gewicht: 255 gram
 • Kleur: zwart
 • Microfoon: ja
 • Geluidsweergave: stereo
 • Hi-res audio: ja
 • Waterbestendig: nee

Nummer 2: Audio-Technica ATH-M50X

Een andere uitblinker op het gebied van over ear koptelefoons is de Audio – Technica ATH-M50X koptelefoon. Het model verdient hiermee een plekje in de beste over ear koptelefoon Top 3. Audio-Technica is sowieso een groot merk op het gebied van hoofdtelefoons. Deze Japanse producent werd in de jaren 60 opgericht. Waar de focus eerst lag op het ontwerpen van onderdelen voor platenspelers, werd al snel de eerste koptelefoon toegevoegd aan het assortiment. Dit bedrijf produceert dus al jaren hoofdtelefoons van een hoge kwaliteit, en ze zijn hier sinds de jaren 60 niet mee gestopt. Ook voor microfoons, draadloos of niet, kun je terecht bij dit merk. Wat maakt de Audio-Technica ATH-M50X hoofdtelefoon tot één van de betere over koptelefoons van dit moment?

Afwerking en mogelijkhedenAudio-Technica ATH-M50X

De Audio-Technica koptelefoon heeft een 6,3 mm jack en is dus niet draadloos. Nog altijd staan koptelefoons met draad garant voor succes, alhoewel draadloze varianten meer en meer populairder aan het worden zijn. Naast de 6,3 mm jack zijn er nog 3 andere audiokabels waar je gebruik van kunt maken, zodat je deze hoofdtelefoon daadwerkelijk overal op kunt aansluiten. Er zijn weinig andere varianten die zo multifunctioneel zijn. Ook voor DJ’s is deze koptelefoon een aanrader, want de draaibare oorschelpen zorgen er voor dat je zowel de muziek kunt horen als de reactie van het publiek op je muziek.

Bediening en gebruik

Deze hoofdtelefoon van Audio-Technica is niet voorzien van zomaar een draad, maar deze maakt gebruik van een krulsnoer. Een krulsnoer heeft meerdere voordelen. Het raakt niet zo snel in de knoop, en daarnaast gaat het niet zo snel op de grond hangen. Draden die op de grond hangen hebben een grotere kans op ongelukjes, bijvoorbeeld dat je met een bureaustoel over het draad heen rijdt. Aangezien dit het onderdeel is waarbij de kans op ongelukjes het grootst is, is het alleen maar een groot voordeel dat de krulsnoer aanwezig is. Bovendien heb je zo veel meer vrijheid om te bewegen tijdens het luisteren van de muziek.

Belangrijkste kenmerken van de Audio-Technica ATH-M50X

 • Type oorkussen: over ear
 • Noise cancelling: nee
 • Gewicht: 290 gram
 • Kleur: zwart
 • Microfoon: nee
 • Geluidsweergave: stereo
 • Hi-res audio: nee
 • Waterbestendig: nee

Nummer 3: Beyerdynamic Amiron Home

Het volgende model in onze Top 3 van beste over ear hoofdtelefoons is de Beyerdynamic Amiron Home. Beyerdynamic werd in 1924 opgericht in Duitsland. Het is bijna onvoorstelbaar dat een merk op het gebied van audioproducten zo lang mee kan gaan, maar Beyerdynamic bewijst dat het mogelijk. Zo lang overleef je als bedrijf niet zo maar. Dit kan alleen als je producten van een bijzonder hoge kwaliteit weet te leveren, keer op keer. Niet voor niets is dit een geliefd merk onder de echte liefhebber. Dit bewijzen ze wederom met de Beyerdynamic Amiron Home koptelefoon. Deze hoofdtelefoon krijgt terecht een plekje in onze top 3.

Afwerking en mogelijkhedenBeyerdynamic Amiron Home

De Beyerdynamic Amiron Home koptelefoon wordt over ear gedragen en wordt getypeerd door een hoog draagcomfort. Niet voor niets geven klanten van diverse grote webshops deze hoofdtelefoon hoge cijfers op dit vlak. Dit is een variant met draad, dus je hoeft niet aan de slag met Bluetooth om een verbinding te maken. Plug het snoer in de daarvoor bestemde ingang en je kunt gaan genieten van je muziek. Noise cancelling functies zijn niet aanwezig bij deze headphone.

Bediening en gebruik

Het frequentiebereik loopt van 5 Hertz tot 40.000 Hertz. Het is daarom dat de Beyerdynamic koptelefoon voor de echte liefhebber is. Je hoort de muziek namelijk in bijzonder veel detail. Zowel de lage klanken als de hoge tonen (en alles hier tussenin) komen formidabel uit de verf. Dit effect wordt nog eens versterkt door het gebruik van een open klankkast. Je muziek klinkt ruimtelijker dan ooit, de dynamiek is meer dan ooit hoorbaar. Let wel op dat dit model door zijn impedantie (250 Ohm) niet geschikt is voor mobiele apparaten. Desalniettemin is dit een van de beste bedrade koptelefoons van nu.

Belangrijkste kenmerken van de Beyerdynamic Amiron Home

 • Type oorkussen: over ear
 • Noise cancelling: nee
 • Gewicht: 340 gram
 • Kleur: zwart en grijs
 • Microfoon: nee
 • Geluidsweergave: stereo
 • Hi-res audio: ja
 • Waterbestendig: nee