Beste koptelefoon Top 3

Het uitzoeken van een geschikte koptelefoon kan nog best een behoorlijke uitdaging zijn. Het aanbod op dit vlak is groot, en je kunt ze natuurlijk niet allemaal individueel gaan bekijken. Laten we daarom de keuze voor je een stuk eenvoudiger maken door een Top 3 op te stellen van beste koptelefoons van dit moment. Deze hoofdtelefoons scoren het hoogst op diverse fronten zoals bijvoorbeeld geluidskwaliteit. Ook beschikken de koptelefoons over allerlei aangename functies die deze varianten zo bijzonder maken. Lees daarom snel onze beste koptelefoon Top 3 door.

Bekijk en bestel direct de beste hoofdtelefoons

Nummer 1: Sennheiser HD 660 SBeste koptelefoon - Sennheiser HD 660 S

Sennheiser is één van de meest gerenommeerde merken op het gebied van koptelefoons en dat is niet zonder reden. Zowel op het gebied van geluidskwaliteit als draagcomfort scoort dit merk altijd hoge punten. De Sennheiser HD 660 S is geen uitzondering op deze regel. Deze koptelefoon is misschien wel het beste voorbeeld van deze stelling. Niet alleen hebben wij zelf ervaren dat de geluidskwaliteit en het draagcomfort van deze hoofdtelefoon hoog is, maar vele andere gebruikers zijn dit met ons eens. Bij webshops zoals Coolblue scoort deze variant altijd hoog op deze punten. Maar de Sennheiser HD 660 S heeft je nog veel meer te bieden dan dat. Wees er snel bij, want de voorraad is beperkt.

Afwerking en mogelijkheden

De Sennheiser HD 660 S maakt gebruik van over ear oorkussens die een hoge kwaliteit qua geluid leveren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een open klankkast. Alhoewel deze koptelefoon hierdoor minder geschikt is voor in het openbaar vervoer (omdat mensen je muziek veel meer horen in vergelijking met hoofdtelefoons met een gesloten klankkast), kun je hierdoor wel de muziek beter ervaren. Je hoort meer details. Dit komt ook omdat de Sennheiser koptelefoon beschikt over een enorm frequentiebereik, uiteenlopend van 10 Hertz tot aan 41.000 Hertz. Zowel hoge als lage klanken komen uitstekend uit de verf, en je hoort ook de distincties tussen deze tonen goed. De muziek klinkt meer natuurlijk en ruimtelijker in vergelijking met andere modellen.

Bediening en gebruik

Om gebruik te kunnen maken van de Sennheiser HD 660 S, dien je louter de jack in de daarvoor bestemde ingang te doen. Deze variant is niet draadloos, dus je hebt geen gedoe met opladen. De impedantie is 150 Ohm, waardoor deze koptelefoon niet geschikt is voor je mobiele telefoon. Het zijn vooral de nieuwe drivers die zorgen voor het heerlijke geluid dat deze koptelefoon produceert. In meer detail dan ooit kun je muziek beluisteren, waardoor dit een perfect hoofdtelefoon is voor de echte fijnproever. Na gebruik berg je deze koptelefoon veilig op in de meegeleverde hardcase. Een van de beste koptelefoons van dit moment.

Belangrijkste kenmerken van de Sennheiser HD 660 S

 • Type oorkussen: over ear
 • Noise cancelling: nee
 • Gewicht: 260 gram
 • Kleur: zwart
 • Microfoon: nee
 • Geluidsweergave: stereo
 • Hi-res audio: ja
 • Waterbestendig: nee

Nummer 2: Beyerdynamic DT 880 Edition 32 Ohm

Ook Beyerdynamic is zo’n merk waar de fijnproevers op het gebied van audio van gaan watertanden. Deze producent levert altijd producten van een hoge kwaliteit. Daar durven wij de Beyerdynamic DT 880 Edition 32 Ohm zonder twijfel onder te scharen. Daarbij is het frequentiebereik groot, uiteenlopend van 5 Hertz tot aan 35.000 Hertz. Het zal je dan ook niet verbazen dat de geluidskwaliteit van een zeer hoog niveau is. Dit effect wordt nog eens versterkt doordat deze koptelefoon gebruik maakt van een semi open klankkast. Dit zit precies tussen een dichte en open klankkast in. Hierdoor komt de muziek nog beter tot zijn recht.

Afwerking en mogelijkhedenBeyerdynamic DT 880 Edition 32 Ohm

Een semi open klankkast zoals de Beyerdynamic DT 880 Edition 32 Ohm koptelefoon met draad heeft, heeft als groot voordeel dat je nog beter alle details in de muziek hoort. De klanken klinken meer ruimtelijk en los van elkaar, waardoor het natuurlijke timbre van een lied als geheel meer naar voren komt. Voor de liefhebber pur sang is het dan ook genieten geblazen met deze over ear koptelefoon over de oren. Je kunt de klanken, van hoog tot laag, distinctief van elkaar horen. Bij slechte hoofdtelefoons willen nummers nog wel eens te veel als een geheel klinken, alsof er een muur van geluid op je afkomt. Bij deze koptelefoon komt de dynamiek van de muziek vele malen beter tot zijn recht.

Bediening en gebruik

Alhoewel er draadloze varianten zijn, is dit bij de Beyerdynamic DT 880 Edition 32 Ohm koptelefoon niet het geval. Het model heeft een draad die je dient in te pluggen om gebruik te kunnen maken van deze hoofdtelefoon. De geluidskwaliteit is niet alleen over de gehele linie uitmuntend, maar hetzelfde geldt voor het draagcomfort. Er is geen noise cancelling aanwezig en door de semi open klankkast zullen anderen om je heen meer van je muziek horen in vergelijking met een gesloten klankkast. Dit is dus meer een goede hoofdtelefoon die je gebruikt om thuis van muziek te genieten dan onderweg.

Belangrijkste kenmerken van de Beyerdynamic DT 880 Edition 32 Ohm

 • Type oorkussen: over ear
 • Noise cancelling: nee
 • Gewicht: 290 gram
 • Kleur: zwart en zilver
 • Microfoon: nee
 • Geluidsweergave: stereo
 • Hi-res audio: nee
 • Waterbestendig: nee

Nummer 3: Beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm

Ook de afsluiter van onze beste koptelefoon Top 3 is van het merk Beyerdynamic. Hierbij gaat het om de Beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm. Het toont eens te meer aan hoe goed deze producent het doet op het gebied van hoofdtelefoons. Zoals je van deze producent gewend bent, scoort deze koptelefoon goed op het gebied van draagcomfort en geluidskwaliteit. Dit komt onder meer dankzij het enorme frequentiebereik, wat tussen de 5 Hertz en 35.000 Hertz. Zowel lage als hoge klanken (en alles hier tussenin) komt uitmuntend tot hun recht.

Afwerking en mogelijkhedenBeyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm

Wat gelijk in het oog springt is het feit dat het design van de Beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm koptelefoon er fantastisch uitziet. Een goed uiterlijk is natuurlijk mooi meegenomen, maar het gaat uiteindelijk toch altijd om de geluidskwaliteit van een hoofdtelefoon. Deze is van een hoog niveau bij dit model. Dit is voor een groot deel te danken aan het frequentiebereik. Je bent je veel meer bewust van de dynamiek tussen tonen en klanken, waardoor je de liedjes meer kunt waarderen. Je merkt gelijk het verschil met bijvoorbeeld goedkope hoofdtelefoons, waar klanken soms aan elkaar vast lijken te klonteren.

Bediening en gebruik

Deze goede hoofdtelefoon heeft over ear oorkussens en kan comfortabel voor langere tijd gedragen worden. De Beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm is voorzien van een draad die je inplugt in de daarvoor bestemde jack ingang. De impedantie bedraag 250 Ohm, waardoor deze koptelefoon niet geschikt is voor mobiele apparaten. Door de vele details kun je als fijnproever heerlijk muziek luisteren, maar ook voor de professional is de Beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm koptelefoon een aanrader. Menig vakman gebruikt deze Beyerdynamic koptelefoon in de opnamestudio.

Belangrijkste kenmerken van de Beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm

 • Type oorkussen: over ear
 • Noise cancelling: nee
 • Gewicht: 270 gram
 • Kleur: zwart
 • Microfoon: nee
 • Geluidsweergave: stereo
 • Hi-res audio: nee
 • Waterbestendig: nee