Beste kinder koptelefoon Top 3 van dit moment

Koptelefoons zijn er in allerlei soorten en maten. De keuze is enorm, maar het is goed mogelijk dat je iets specifieks in gedachten hebt. Wie weet ben je wel op zoek naar een geschikte koptelefoon voor je kind of kinderen. In dat geval heb je geluk, want bij de meeste grote webshops kun je een groot assortiment aan dergelijke koptelefoons voor kinderen vinden. Deze kleinere koptelefoons beschikken over een aantal gedeelde eigenschappen. Ten eerste zijn de oorkussens op maat gemaakt voor kinderen, zodat ze comfortabel om de oren zitten bij hen. Daarnaast zijn deze hoofdtelefoons vaak van vrolijke kleuren voorzien. Tevens is er een limiet gesteld aan het volume zodat kinderen geen gehoorschade oplopen. Daarom kies je voor een koptelefoon voor kinderen. Hieronder hebben we de beste kinder koptelefoon Top 3 van dit moment voor je op een rij gezet.

Bekijk en bestel direct de beste hoofdtelefoons

Nummer 1: JBL JR300BT JuniorBeste kinder koptelefoon - JBL JR300BT Junior

JBL is een grote speler op het gebied van audioproducten. Deze Amerikaanse producent creëert al sinds de jaren 40 inventieve producten van een hoge kwaliteit. JBL staat James Bullough Lansing, de originele oprichter van het bedrijf. Alhoewel hun luidsprekers waarschijnlijk het meest bekend zijn, doet JBL het al meerdere jaren goed op het gebied van koptelefoons. Deze zijn niet alleen van een hoge kwaliteit, maar je hebt ook nog eens de keuze uit een ruim assortiment. Ook kun je bij hen terecht voor een kinder koptelefoon. Eén van de beste kinder koptelefoons van dit moment is de JBL JR300BT Junior kinder koptelefoon.

Afwerking en mogelijkheden

Dankzij de kleur springt deze JBL koptelefoon meteen in het oog. Door deze kleur kiezen veel ouders er voor om deze hoofdtelefoon aan hun dochter te geven, maar natuurlijk staat het je vrij om dit model ook gewoon voor je zoon aan te schaffen. De JBL JR300BT Junior koptelefoon voor kinderen is ook verkrijgbaar in andere kleuren, als bijvoorbeeld roze toch niet zo je ding is. Deze vrolijk ontworpen koptelefoon wordt on ear gedragen. Zowel op het gebied van geluidskwaliteit als draagcomfort scoort deze hoofdtelefoon goed. Je kind kan dus met gemak meerdere uren dit apparaat op de oren dragen. Noise cancelling features zijn niet aanwezig op dit model.

Bediening en gebruik

De kans op gehoorschade bij een kind is bij een normale koptelefoon een stuk groter dan bij een hoofdtelefoon voor kinderen. Dit komt omdat kinder koptelefoons zoals de JBL JR300BT Junior voorzien zijn van beperkingen op het gebied van het volume van de muziek of audio. Hierdoor wordt de kans op gehoorbeschadiging geminimaliseerd. Dit is een goede draadloze koptelefoon, dus je kinderen zullen niet in de knoop kunnen raken met het draad. Tevens zullen de kleintjes hun bewegingsvrijheid kunnen behouden. Handig, want de kleintjes staan er nu niet om bekend dat ze zo goed stil kunnen zitten. Middels Bluetooth stream je muziek of audio vanaf je smartphone of tablet naar de koptelefoon. Een gevulde accu levert 12 uur aan luisterplezier op. Een van de beste kinder koptelefoons van dit moment.

Belangrijkste kenmerken van de JBL JR300BT Junior

 • Type oorkussen: on ear
 • Noise cancelling: nee
 • Gewicht: 113 gram
 • Kleur: divers
 • Microfoon: ja
 • Geluidsweergave: stereo
 • Hi-res audio: nee
 • Waterbestendig: nee

Nummer 2: JVC HA-KD7JVC HA-KD7

JVC is een Japanse producent en één van de grotere namen op het gebied van elektronica voor consumenten. Zo waren zij de eerste producent die in Japan televisies produceerde en daarnaast waren zij één van de eerste ontwikkelaars van een volledig VHS systeem. JVC heeft altijd voorop gelopen op diverse fronten, zo ook als het gaat om audioproducten. Zo zijn ook hun koptelefoons zeer geliefd onder de Nederlandse consument. De kwaliteit is altijd hoog en de keuze is enorm. Bij JVC kun je ook terecht voor de beste kinder koptelefoons. De hoogst gewaardeerde kinder hoofdtelefoon uit hun assortiment is de JVC HA-KD7 kinder koptelefoon.

Afwerking en mogelijkheden

Ook deze hoofdtelefoon van JVC is voorzien van een mooie fleurige kleur, met hier en daar ook wat andere elementen. Je hebt ook de keuze uit andere kleuren zoals blauw, roze, geel en rood. Deze hoofdtelefoon is voorzien van een draad die je gebruikt om dit apparaat in een geluidsapparaat in te pluggen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een 3,5 mm jack. Wil je deze goede kinder koptelefoon aansluiten op een toestel van Apple, dan zul je een Lightning naar 3,5 mm jack adapter moeten kopen. Deze JVC HA-KD7 hoofdtelefoon voor kinderen maakt gebruik van on ear oorkussen. Het draagcomfort is goed, zodat je kinderen prima voor langere tijd deze hoofdtelefoon kunnen dragen.

Bediening en gebruik

Het belangrijkste wat een koptelefoon voor kinderen zoals de JVC HA-KD7 kinder koptelefoon kan doen is het begrenzen van het volume van de muziek. Hoe jong we ook zijn, we zijn altijd dol op muziek. Te veel en te hard naar muziek luisteren is echter slecht voor de oortjes van de kleintjes. Dankzij de volumebegrenzing van deze variant is de kans op schade aan het gehoor zeer klein. De grens is vastgelegd op 85 dB. Zachter is natuurlijk altijd een mogelijkheid. Een goede hoofdtelefoon voor kinderen.

Belangrijkste kenmerken van de JVC HA-D7

 • Type oorkussen: on ear
 • Noise cancelling: nee
 • Gewicht: 110 gram
 • Kleur: divers
 • Microfoon: nee
 • Geluidsweergave: stereo
 • Hi-res audio: nee
 • Waterbestendig: nee

Nummer 3: Philips TAKH402Philips TAKH402

De laatste variant binnen onze Top 3 van beste koptelefoons voor kinderen is de Philips TAKH402. Philips is een grootmacht op vele fronten. Natuurlijk zijn ze nog altijd het bekendst om hun gloeilampen, en nog altijd is dit merk een innovator op het gebied van verlichting. Maar als het gaat om elektronica voor consumenten kun je voor vele producten bij dit merk terecht. Zo ook als het gaat om oordopjes en koptelefoons. Ook voor de allerkleinsten hebben zij goede producten in hun assortiment. Een goed voorbeeld hiervan is de Philips TAKH402 kinder koptelefoon. Zo hoef je jezelf geen zorgen te maken over het gehoor van je kind.

Afwerking en mogelijkheden

De Philips TAKH402 kinder koptelefoon is ook verkrijgbaar in een paarse uitvoering. De oorkussen van dit model worden on ear gedragen. Deze kussens zijn zo comfortabel mogelijk gemaakt, zodat je kind zonder problemen deze hoofdtelefoon voor langere tijd kan dragen. Een ander bijkomend voordeel van de Philips TAKH402 hoofdtelefoon voor kinderen is het feit dat deze geheel draadloos is. Voor je kinderen is het beter als ze meer bewegingsvrijheid hebben, want zo kunnen ze lekker dansen op de muziek zonder dat ze per ongeluk struikelen over de kabel.

Bediening en gebruik

De Philips TAKH402 kinder koptelefoon beschikt niet over een draad, dus je zult middels Bluetooth contact moeten maken met je mobiele telefoon of tablet om muziek af te spelen. De accu gaat gemiddeld zo’n 20 uur mee als deze 100% is opgeladen, wat een prima gemiddelde is voor een dergelijke variant. Volumebegrenzing is aanwezig op dit model, zodat de kans op gehoorschade geminimaliseerd wordt. Een leuke toevoeging aan de Philips TAKH402 koptelefoon voor kinderen zijn de vrolijke lampjes. Zo creëer je een mini disco voor de kleintjes.

Belangrijkste kenmerken van de Philips TAKH402

 • Type oorkussen: on ear
 • Noise cancelling: nee
 • Gewicht: 215 gram
 • Kleur: blauw
 • Microfoon: nee
 • Geluidsweergave: stereo
 • Hi-res audio: nee
 • Waterbestendig: nee