Alles wat je moet weten over noise cancelling koptelefoons

Steeds meer kiezen Nederlandse consumenten voor noise cancelling koptelefoons. Het aanbod op dit vlak wordt ook steeds groter, en doordat de technologie zichzelf blijft verbeteren wordt het aanbod tevens op kwalitatief vlak beter. Doordat merken steeds beter weten hoe ze dergelijke hoofdtelefoons moeten produceren, gaat de prijs steeds meer omlaag. Waar noise cancelling hoofdtelefoons eerst een luxe product waren, zijn ze nu steeds meer bereikbaar voor iedereen. Maar wat houdt noise cancelling precies in? En moet je een dergelijke koptelefoon bestellen? Hieronder gaan we dieper in op dit concept, en leggen we meteen uit waarom dit de moeite waard kan zijn voor jou.

Bekijk en bestel direct de beste hoofdtelefoons

Wat is noise cancelling?Nois cancelling koptelefoons - Marshall Major 3 Bluetooth

Tijdens het luisteren van muziek kun je last hebben van geluiden uit de omgeving. Om storende geluiden uit de omgeving en ruis weg te filteren, kunnen oordopjes en koptelefoons voorzien worden van noise cancelling. Hierbij wordt een antigeluid geproduceerd door je koptelefoon of oordopje, waarna dit geanalyseerd en verdraaid wordt. Dit zorgt er voor dat je een stuk minder hinder ondervindt van de geluiden uit je omgeving.

Waarom gebruik je noise cancelling?

Als je muziek gaat luisteren, doe je dit het liefst in een omgeving die zo stil mogelijk is. Zo kun je nog meer genieten van je favoriete liedjes. Echter is dit niet altijd mogelijk. Zo kan het zijn dat je onderweg bent ergens naartoe met de trein. Naast dat er andere mensen in de trein zitten die gezellig een gesprek aan het voeren zijn, hoor je ook continu de trein zelf. Maar het kan ook zijn dat je in een andere drukke omgeving zit met veel geluiden in de achtergrond. Om geluiden uit de omgeving en ruis te onderdrukken, maar je gebruik van noise cancelling..

Waar gebruik je noise cancelling headphones?

Op diverse plekken kun je gebruik maken van noise cancelling hoofdtelefoons. Een geliefde plek om voor dit soort hoofdtelefoons te kiezen is in het openbaar vervoeren. In de bus hoor je niet alleen verkeersgeluiden maar ook mensen om je heen die aan het keuvelen zijn. Hetzelfde geldt voor de trein. Ook als je met het vliegtuig op reis gaat, zijn noise cancelling koptelefoons een aanrader. Zo hoor je niet meer continu het geluid dat het vliegtuig maakt. Ook zijn deze soort hoofdtelefoons een aanrader als je bijvoorbeeld pauzeert in een drukke kantine of aula en even een momentje voor jezelf wilt nemen.

Goedkope versus dure modellen

Op het gebied van koptelefoons heb je basismodellen, middenklasse varianten en topklasse varianten. Op het gebied van noise cancelling koptelefoons geldt eigenlijk hetzelfde. De goedkope noise cancelling hoofdtelefoons kunnen prima lage geluiden filteren, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik onderweg in de trein. Het constante gehum van de trein wordt op deze manier gefilterd. Voor het filteren van hogere klanken zijn deze goedkope hoofdtelefoons echter minder geschikt. Als je al het geluid wilt filteren, kun je het beste kiezen voor een duur model. Deze is zijn investering meer dan waard.

Welke merken leveren noise cancelling hoofdtelefoons?

Als je aan het overwegen bent om een noise cancelling hoofdtelefoon te kopen, hebben we goed nieuws voor je. Het assortiment op dit vlak is namelijk groter dan ooit. Grote merken zoals Beats, Bose, Sony, JBL, Sennheiser en Philips hebben allen noise cancelling hoofdtelefoons in hun assortiment. Andere geliefde merken op dit vlak zijn Skullcandy, Bang & Olufsen, Bowers & Wilkins, Jabra, Marshall en House of Marley. Daarnaast kun je ook kijken naar de beste oordopjes met noise cancelling.