AKG Y500 hoofdtelefoon

Het wordt steeds moeilijker om een goede hoofdtelefoon te vinden die aan al je wensen voldoet. En dat komt vooral omdat het aanbod van hoofdtelefoons steeds groter wordt. Hierdoor zie je door de bomen het bos niet meer en wordt het lastig om te bepalen welk merk en model voor jou de beste keuze is. Op het gebied van gemiddeld geprijsde hoofdtelefoons met een aantal handige functies is de AKG Y500 een van je opties. Hier lees je alles over deze geavanceerde hoofdtelefoon en kun je bepalen of dit voor jou een goede keuze is.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

AKG Y500AKG Y500

De AKG Y500 is een draadloze hoofdtelefoon waarmee je via bluetooth draadloos muziek streamt van je smartphone of tablet. Dit betekent in de eerste plaats al dat je meer bewegingsvrijheid hebt dan wanneer je kiest voor een hoofdtelefoon met een kabel. Dit model koptelefoon staat daarnaast ook bekend om het gedetailleerde geluid dat wordt voortgebracht. Wanneer je dus op zoek bent naar goede kwaliteit is deze hoofdtelefoon zeker een van de mogelijkheden.

In de doos

  • AKG Y500
  • Micro usb oplaadkabel
  • Audiokabel
  • Draagtas

Installatie van de AKG Y500

De installatie van de draadloze koptelefoon is erg eenvoudig. Om de hoofdtelefoon te kunnen gebruiken, maak je een bluetooth verbinding via de instellingen van je smartphone of tablet. Zodra deze verbinding tot stand is gebracht kun je de het toestel gebruik en optimaal genieten van muziek.

Technische specificaties

  • Type oorkussen: on ear
  • Type stroomvoorziening: accu/batterij
  • Materiaal: kunststof
  • Gewicht: 230 gram
  • Kleur: zwart

Bediening en onderhoud van de AKG Y500

Het bedienen van de AKG koptelefoon is enigszins beperkt. Via je smartphone regel je onder andere het volume, maar kun je ook tussen nummers schakelen. Dit kan dus niet via knoppen op de oorschelp van de koptelefoon zelf. Voor meer informatie over het bedienen van de AKG Y500 kun je altijd naar de handleiding kijken. Maar hoe onderhoud je deze koptelefoon? Het is vooral belangrijk om de batterij in de gaten te houden. Deze gaat maar liefst 33 uur mee, maar moet natuurlijk ook een keer opgeladen worden. Zorg er daarom voor dat je niet zonder muziek komt te zitten. Je kunt ook gebruik maken van de snellaadfunctie waarmee je de batterij in 5 minuten weer oplaadt voor een uur lang gebruik.

Voor- en nadelen

Een voordeel van de AKG Y500 is het feit dat je draadloos muziek kunt streamen van je smartphone of tablet via bluetooth. Vooral wanneer je op zoek bent naar meer bewegingsvrijheid is dit een groot voordeel. Verder profiteer je van een goede geluidskwaliteit omdat de koptelefoon het AAC bestandstype afspeelt, bestanden die meer detail laten horen dan mp3. Ook de snellaadfunctie is een voordeel van deze draadloze hoofdtelefoon. Een mogelijk nadeel van de AKG Y500 is dat deze koptelefoon niet beschikt over multipoint pairing. Dit betekent dat de hoofdtelefoon maar aan één apparaat tegelijk gekoppeld kan worden.

Conclusie

Je hoeft nooit zonder muziek te zitten met de AKG Y500; daar zorgt de snellaadfunctie wel voor. Verder is deze goede draadloze hoofdtelefoon een prima keuze, met name op het gebied van geluidskwaliteit en gebruiksgemak.