AKG oordopjes

Bekijk en bestel direct AKG oordopjes

AKG oordopjesAKG oordopjes

AKG is een populaire keuze als merk van oordopjes. Deze Duitse producent doet het al jaren goed op het gebied van audioapparatuur. Zo kun je bij hen terecht voor microfoons, hoofdtelefoons, audio systemen (zowel met draad als draadloos) en hieraan gerelateerde accessoires. Zowel professionals als reguliere consumenten kunnen bij deze producent terecht. Ook voor oordopjes ben je bij AKG aan het juiste adres. Hieronder vertellen we je meer over AKG en de oortjes die ze aanbieden.

AKG werd in 1947 opgericht in Oostenrijk. Het hoofdkantoor van deze fabrikant is inmiddels gevestigd in Amerika. Het geeft aan in hoeverre AKG een multinational is geworden. In vele landen zijn producten van dit merk verkrijgbaar, waaronder in Nederland. De nadruk van het aanbod van deze producent ligt op audioapparatuur. Zo kun je bij dit merk terecht voor microfoons, draadloze audiosystemen, hoofdtelefoons en nog veel meer. AKG maakt onderdeel uit van Samsung Electronics. Ook oortjes zijn terug te vinden binnen het aanbod van deze producent.

Kenmerkend voor AKG oordopjes

Qua prijsrange lopen de verschillen niet zo sterk uiteen als bij andere merken. De goedkope varianten zijn een stuk voordeliger in vergelijking met basismodellen van concurrenten. De state of the art modellen zijn daarnaast ook een stuk goedkoper in vergelijking met andere merken. Waar een prijs van hoger dan 200 euro niet verbazingwekkend is, is de duurste variant van AKG ongeveer 140 euro. De meeste AKG oordopjes zijn met draad.

Overzicht van de AKG oordopjes

AKG oordopjes zijn dus meestal voorzien van draad, enkele uitzonderingen daargelaten. Vrijwel alle oortjes uit hun assortiment zijn voorzien van een microfoon, en bij vele zit er ook een afstandsbediening in het draad geïntegreerd. Je kunt kiezen uit vele kleuren. De meeste AKG oortjes zijn gericht op Android systemen, maar er zijn er een aantal die universeel te gebruiken zijn. Bij de wat duurdere varianten is noise cancelling een optie. Ook zijn een aantal hiervan bestand tegen water. Hieronder zetten we het basismodel en de duurste variant voor je op een rij.

Basismodel: AKG oordopjes In-Ear

De goedkoopste oordoppen uit het aanbod van AKG zijn de AKG In-Ear oortjes. Deze uitgave is een stuk goedkoper als je kijkt naar vergelijkbare modellen van concurrenten. Goedkoop is duurkoop is iets wat vaak gezegd wordt. Natuurlijk is prijs een indicator van kwaliteit, maar met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding kun je alsnog veel hebben aan goedkope oortjes. Hoe zit dit bij de AKG Oordopjes In-Ear?

Afwerking en mogelijkheden

Deze oortjes zijn niet draadloos. Dit scheelt qua gebruikt, want je plugt de kabels in en je kunt muziek gaan luisteren. Wat een gemak. Daarnaast zit in de kabel zowel een microfoon als een afstandsbediening ingebouwd. Je kunt dus gewoon telefoongesprekken voeren wanneer deze oortjes in je smartphone zijn ingeplugd. De kabel is bovendien zo opgebouwd zodat de boel niet zo snel een wirwar wordt. Het draagcomfort is prima dankzij het ergonomische design.

Bediening en gebruik

Na het inpluggen van de kabel van de oortjes in de desbetreffende jack ingang, kun je naar je favoriete muziek gaan luisteren. Hierboven werd al benoemd dat in de kabel een afstandsbediening geïntegreerd zit. Deze kun je gebruiken om de volume aan te passen en andere nummers te selecteren. Tevens kun je de muziek op pauze zetten. Daarnaast kun je handsfree bellen middels de microfoon.

Belangrijkste kenmerken van de AKG oordopjes

 • Soort oorkussen: in ear
 • Kleur: zwart
 • Gewicht: 20 gram
 • Materiaal: kunststof
 • Ingebouwde microfoon: ja
 • Waterbestendig: nee
 • Geluidsweergave: stereo

Topklasse variant: AKG N20 Premium In-Ear oordopjes

Ben je een echte muziekliefhebber en wil je genieten van de hoogste geluidskwaliteit? Dan zijn de AKG N20 Premium In-Ear oordopjes iets voor jou. Het strakke design herbergt een hoge geluidskwaliteit met een prima draagcomfort. Dit zijn een van de beste in ear oordopjes die niet draadloos zijn. De oortjes zijn voorzien van schuimdoppen voor een hoger comfort. Daarnaast zijn meerdere oortjes meegeleverd, zodat je zelf kunt bepalen wat het beste past.

Afwerking en mogelijkheden

De mooie zilveren afwerking van deze oortjes laten ze meteen opvallen. De draadjes zijn zo opgebouwd zodat ze niet in de knoop raken. Bovendien zitten er in het draad zowel een microfoon als een afstandsbediening ingebouwd. Deze oortjes zijn niet bestand tegen zweet en vocht, waardoor ze niet de beste optie zijn als je wilt gaan sporten.

Bediening en gebruik

Naast een microfoon, die je in staat stelt om handsfree te bellen, zit er in de kabel tevens een afstandsbediening ingebouwd. Deze maakt het mogelijk om de volume hoger of lager te zetten, maar je kunt ook andere nummers kiezen of een nummer pauzeren. Bluetooth is niet aanwezig op deze oortjes. Gezien de aanwezigheid van een kabel is dit ook niet nodig.

Belangrijkste kenmerken van de AKG oordopjes

 • Soort oorkussen: in ear
 • Kleur: zilver
 • Gewicht: 25.4 gram
 • Materiaal: kunststof
 • Ingebouwde microfoon: ja
 • Waterbestendig: nee
 • Geluidsweergave: stereo