AKG K92 hoofdtelefoon

Steeds meer mensen gaan op zoek naar hoofdtelefoon die een goede prijs heeft maar daarnaast ook een prima geluidskwaliteit biedt. Vooral wanneer je op professioneel gebied naar een goede koptelefoon zoekt, is de AKG K92 een van je mogelijkheden. Deze koptelefoon biedt jou als producer de mogelijkheid om professioneel aan de slag te gaan met muziek. Wat heeft dit betaalbare model jouw te bieden? Hier lees je alle informatie over deze hoofdtelefoon en kun je ontdekken of het voor jouw slim is om deze hoofdtelefoon aan te schaffen.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

AKG K92AKG K92

De AKG K92 is een betaalbare mogelijkheid voor producers om met muziek aan de slag te gaan op een professioneel niveau. Dit niet-draadloze model brengt een gedetailleerd geluid voort waarmee je nummers goed helder kunt horen en niet gestoord wordt door omgevingsgeluiden.  Dit is van erg groot belang wanneer je bezig bent in de studio, want je wilt je goed kunnen focussen op de muziek. Verder heeft het model een comfortabel ontwerp waardoor je ook langere tijd met de koptelefoon op je hoofd kunt zitten.

In de doos

  • AKG K92
  • Schroefbare 6,3 mm adapter

Installatie van de AKG K92

Het toestel is niet draadloos en dat betekent dat er geen sprake is van een bluetooth verbinding. Deze hoofdtelefoon sluit je met de 6,3 mm adapter aan op al je apparatuur.

Technische specificaties

  • Type oorkussen: over ear
  • Type stroomvoorziening: kabel
  • Materiaal: kunststof
  • Gewicht: 200 gram
  • Kleur: goud/zwart

Bediening en onderhoud

De AKG hoofdtelefoon bedien je via de apparatuur waar je de koptelefoon op aansluit. De hoofdtelefoon heeft geen afstandsbediening in de kabel waarmee je de muziek kunt bedienen. Qua onderhoud hoef je maar weinig aan de AKG K92 te doen. Je hoeft bijvoorbeeld geen rekening te houden met de batterij en of deze wel vol genoeg is. Het enige waar je op moet letten is de kabel. Zorg ervoor dat je deze niet strak trekt tijdens gebruik: zo kun je kabelbreuk voorkomen. Het is daarnaast ook aan te raden om de kabel losjes op te rollen na gebruik, zodat je je knopen voorkomt.

Voor- en nadelen

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de AKG K92? In de eerste plaats is het als producer goed om te weten dat je kunt profiteren van een goed en helder geluid. Daarnaast kun je lang met de hoofdtelefoon doen, want de oorkussens zijn vervangbaar. Een ander voordeel is het comfortabele ontwerp. Het over ear ontwerp zorgt ervoor dat je deze studio koptelefoon lange tijd kunt dragen zonder dat dit zeer gaat doen aan je oren. Ook sluit je deze hoofdtelefoon gemakkelijk aan op al je apparatuur met de 6,3 mm adapter. Wat een nadeel van de AKG K92 kan zijn is dat de kabel geen afstandsbediening heeft. Hiermee kun je jouw muziek dus ook niet bedienen, dit moet je via de apparatuur doen waar je jouw koptelefoon op aansluit.

Conclusie

De AKG K92 is een hoofdtelefoon waar je vooral als beginnende producer veel aan kunt hebben. Je bent voorzien van de belangrijkste eisen, maar er missen nog een aantal extra’s waarmee het gebruiksgemak nog groter wordt. Wanneer je meer te besteden hebt is het dan ook slim om te kijken naar je andere mogelijkheden bij AKG of andere hoofdtelefoon merken.