AKG K240 Studio hoofdtelefoon

Er worden steeds meer eisen gesteld aan een hoofdtelefoon. Het geluid moet niet alleen zeer goed zijn, maar daarnaast heeft een koptelefoon het liefst een zeer hoog draagcomfort en is de prijs ook niet te hoog. Hoofdtelefoons kun je over het algemeen binnens- en buitenshuis gebruiken. De AKG K240 Studio is een voorbeeld van een hoofdtelefoon die je ook voor professionele doeleinden kunt gebruiken. Hoe werkt dit precies en wat zijn hier de voordelen van? Moet je deze koptelefoon kopen? Alle informatie, voor- en nadelen van dit model lees je hier.

Bekijk en bestel direct de beste koptelefoons

AKG K240 StudioAKG K240 Studio

De AKG K240 Studio is een hoofdtelefoon die je bij voorkeur thuis gebruikt. Je kunt deze koptelefoon bijvoorbeeld gebruiken in de studio. De semi open klankkast in het toestel zorgt ervoor dat de muziek natuurgetrouw en ruimtelijk klinkt. Dit maakt de hoofdtelefoon een zeer goede keuze om te gebruiken als producer. Ook als je een muziekliefhebber bent kun je met deze studio hoofdtelefoon genieten van een extra goede geluidsweergave.

In de doos

  • AKG K240 Studio
  • 6,3 mm adapter
  • Handleiding

Installatie van de AKG K240 Studio

De AKG K240 Studio is geen draadloos model en dat betekent dat je deze hoofdtelefoon door middel van een kabel aan een geschikt apparaat verbindt. Je kunt onder andere denken aan de studio- en dj apparatuur die je veel gebruikt.

Technische specificaties

  • Type oorkussen: over ear
  • Type stroomvoorziening: accu/batterij
  • Materiaal: kunststof, metaal
  • Gewicht: 240 gram
  • Kleur: zwart/goud

Bediening en onderhoud

Deze koptelefoon van AKG is zo gemaakt dat je de hoofdtelefoon bedient via de apparaten waar je hem op aansluit. Denk hierbij aan een controller, speaker, tabletop of andere apparatuur die als producer of DJ gebruikt. Dit model koptelefoon van de fabrikant wordt zonder hardcase of draagtas geleverd, maar het is zeker aan te raden om deze nog apart aan te schaffen. Zo zorg je onder andere voor een veilige opbergplaats en kun je extra lang genieten van je hoofdtelefoon. Verder is het slim om de kabel niet al te strak te trekken tijdens gebruik, zodat je kabelbreuk kunt voorkomen.

Voor- en nadelen

De koptelefoon heeft als belangrijkste voordeel dat het geluid zeer goed klinkt. Vooral in de studio heb je hier veel baat bij. Daarnaast heeft het toestel een over ear ontwerp, waardoor je omgevingsgeluiden en ruis minder goed hoort en je dus nog beter kunt focussen op de muziek. Een mogelijk nadeel van deze studio koptelefoon is dat deze niet geschikt is voor mobiele apparaten zonder een hoofdtelefoonversterker. De over ear koptelefoon is dan ook echt gemaakt voor studiogebruik.

Conclusie

AKG K240 Studio, de naam zegt het al: deze hoofdtelefoon is ervoor gemaakt om gebruikt te worden in de studio. Als producer heb je dus zeker baat bij het gebruik van deze hoofdtelefoon. Wanneer je op zoek bent naar een goede koptelefoon met draad die niet voor dergelijke doeleinden wilt gebruiken, is de dit model wellicht een minder goede keuze. Al met al een van de beste koptelefoons voor in de studio van dit moment!