Adidas FWD-01 oordopjes

Adidas is een merk dat je associeert met sportief bezig zijn. Misschien draag je wel hun sportieve kleding of sportschoenen wanneer je fysiek bezit bent. Recent heeft dit merk voor het eerst oordopjes uitgebracht: de Adidas FWD-01 oortjes. Deze zijn speciaal op maat gemaakt voor de sportieve muziekliefhebber. Zijn deze oordoppen gelijk een schot in de roos? Je leest het hieronder.

Bekijk en bestel direct de beste oordopjes

Adidas FWD-01

Als iemand je wel eens een mailtje heeft doorgestuurd, wordt dit afgekort als FWD. Dit staat voor Forward. Deze lettercombinatie is dus niet voor niets gekozen door Adidas. De Adidas FWD-01 zijn de eerste oordoppen van dit merk. Ze motiveren je om altijd vooruit te blijven gaan, om actief bezig te zijn. Deze oordopjes zijn dan ook de perfecte compagnon voor tijdens het sporten.

In de doos

 • Adidas FWD-01
 • Handleiding
 • Opbergetui
 • USB C kabel
 • Dopjes in diverse maten

Installatie van de Adidas FWD-01

Alhoewel de Adidas oortjes als draadloze varianten getypeerd kunnen worden, zijn ze niet geheel draadloos. Er is namelijk een draad aanwezig dat dienst doet als nekband. Dit vergroot het draagcomfort. Om verbinding te maken met je smartphone of tablet maak je gebruik van de Bluetooth capaciteiten van deze dopjes.

Technische specificatiesAdidas FWD-01

 • Soort oorkussen: in ear
 • Kleur: grijs
 • Gewicht: 24 gram
 • Materiaal: kunststof
 • Ingebouwde microfoon: ja
 • Waterbestendig: ja
 • Geluidsweergave: stereo

Bediening en onderhoud

De Adidas oordopjes beschikken over een eigen app die je in staat stelt om de dopjes geheel af te stellen op jouw wensen. Deze Adidas Headphones app beschikt over diverse geluidsprofielen, maar je kunt ook zelf gebruik maken van een equalizer om instellingen te maken. Op de oorschelpen van deze goede in ear oordoppen bevindt zich een afstandsbediening. Ook is een microfoon ingebouwd waarmee je kunt bellen. Op het gebied van onderhoud zul je weinig tijd kwijt zijn aan de Adidas FWD-01 oordopjes. Dit is een draadloze variant, dus opladen is een vereiste. Een volle accu gaat 16 uur mee als je onafgebroken muziek zou luisteren. Zorg er wel voor dat je deze batterij niet te vaak oplaadt, want dit kan de accuduur verminderen.

Voor- en nadelen

Voor de sportieve doelgroep die graag muziek luistert tijdens deze activiteiten zijn de Adidas FWD-01 oordopjes top. De geluidskwaliteit is goed en je bent mobieler dan ooit omdat dit een draadloze variant is. Deze oordoppen zijn geheel waterbestendig, dus zweet en vocht zullen deze dopjes niet deren. Je gebruikt de app om deze oortjes naar wens in te stellen. De accu gaat langer dan gemiddeld mee. Waar de één een nekband aangenaam vindt, vindt de ander een dergelijke band hinderlijk. Daarnaast is het jammer dat er geen activity tracker inbegrepen zit. De app is tevens hiervoor niet te gebruiken. Toch een minpuntje voor oortjes die zich focussen op een sportieve doelgroep.

Conclusie

We zijn onder de indruk van deze redelijk voordelige oordopjes van Adidas, zeker gezien het feit dat dit de eerste oortjes zijn die Adidas heeft ontwikkeld. Voor de sportieve doelgroep bezitten deze dopjes alles wat je nodig hebt om muziek te kunnen luisteren tijdens het bezig zijn. Het is alleen jammer dat een activity tracker ontbreekt, maar dit is het enige minpuntje. Kun je hier makkelijk zonder, dan zijn dit misschien wel de beste sport oordopjes voor jou!